We luisteren naar de suggesties via de door ons opgerichte kinderraad bij het vervangen van speeltoestellen en betrekken jongeren bij het ontwikkelen van speel- en vrijetijdsfaciliteiten. Ook willen we via de jeugdraad inspraakavonden organiseren, zodat jongeren actief betrokken worden bij beleidsvorming.
Door naar kinderen en jongeren te luisteren, en als het mogelijk is hen te betrekken in de beleidsbeslissingen. Dus meer inspraak via meerdere kanalen, zoals de jeugdraad. Een idee zou kunnen zijn dat een vertegenwoordiger in elke gemeenteraad een vraag kan voorleggen aan de gemeenteraadsleden, zodat daadwerkelijk en openbaar de tijd genomen wordt om het aandachtspunt en/of suggesties aan te horen en er vervolgens iets rond uit te werken. Voorstellen van de jeugdraad daadwerkelijk opnemen in het gemeentelijk beleid, met het oog op een toekomstige nog fijnere jongerentijd in Avelgem.
Er zijn de gekende inspraakorganen, zoals de jeugdraad en de leerlingenparlementen van de lokale scholen, die voor heel wat input in het toekomstige beleid zorgden, en feedback op het bestaande beleid gaven. Deze manier van samenwerken mag zich voor Tandem verder zetten. Het feit dat de jeugdraad nu ook zelf een jongerenparlement onder de vleugels heeft, maakt de participatie op die manier nog iets breder. Zoals met alle verzoeken uit inspraakorganen, zal natuurlijk steeds gekeken moeten worden naar wat haalbaar en betaalbaar is, aangezien jonge mensen daar minder vaak bij stil staan. Door de beperkte schaal van onze gemeente, is er vaak ook een directe link tussen het beleid (via de jeugdschepen) en de georganiseerde jeugdverenigingen, zoals Chiro, jeugdhuis en speelpleinwerking. Rond specifieke thema's (jongerenwelzijn, skate-infrastructuur, ...) werden in het verleden thematische werkgroepen opgericht. Deze werking werd als positief ervaren en is voor Tandem voor herhaling vatbaar.
Toegevoegd op 31/07/2024
Team Avelgem
We hebben (nog) geen info ontvangen van deze partij