Werken op verdraagzaamheid onder de bewoners, om de verzuring tegen te gaan in de samenleving bij de verschillende lagen van de bevolking.
Een goede communicatie via een forum voor de jeugd..
Graag samenleven in Zoersel begint met een sterke sociale cohesie. We investeren zelf in initiatieven die mensen bij mekaar brengen, zoals een zitbankenplan en een buurthuis in elke deelgemeente. Daarnaast ondersteunen we met veel overtuiging organisaties, verenigingen en buurtcomités. Zij zijn het kloppend hart van de gemeente.
We nemen maatregelen om te zorgen dat iedereen (minder mobiele mensen, mensen met een andere achtergrond, mensen die leven in (kans)armoede…) dezelfde kansen heeft om deel te nemen aan het vrijetijdsleven in Zoersel.
O.m. met het project Zorgzame Buurt zetten we sterk in op ontmoeting tussen verschillende generaties, dat is verrijkend voor iedereen. Met de goeiedagactie willen we mensen elkaar leren kennen.
Tenslotte luisteren we actief naar de bezorgdheden van kinderen en jongeren. We stemmen ons beleid hierop af en werken zoveel mogelijk samen met partners die thuis zijn in jeugdwerking. Ook leren we van andere gemeenten door het delen van goede ideeën.
Samenleven in diversiteit staat hoog op de politieke agenda. Groen wil samenleven positief stimuleren en samenlevingsproblemen daadkrachtig en gericht aanpakken. We hebben bijzondere aandacht voor bewoners of groepen die dreigen uitgesloten te worden. Als lokaal bestuur hebben we het beste zicht op de manier waarop mensen hun plek vinden in hun buurt of wijk in de gemeente. Uiteraard spelen ook het verenigingsleven en het vrijwilligerswerk hierin een belangrijke rol. Waar noden niet ingevuld worden, kan het lokaal bestuur zelf initiatief nemen. De gemeente kan zelf het heft in handen nemen door laagdrempelige initiatieven te organiseren waar inwoners elkaar leren kennen. Onbekend maakt immers nog steeds onbemind. Als gemeente de inwoners uitnodigen om verschillende (kwetsbare) doelgroepen, culturen en achtergronden beter te leren kennen, leidt dat tot wederzijds begrip en respect.
Wij willen dat de inwoners van Zoersel over 6 jaar (op het einde van de volgende bestuursperiode) trots kunnen zijn op hun gemeente. Wat iemand trots maakt, is niet voor iedereen hetzelfde. Daarom hebben we vorige zomer alle Zoerselaars bevraagd wat ze anders willen in hun wijk en in de gemeente.
Deze input hebben we vertaald in ons verkiezingsprogramma. De belangrijkste bezorgdheden die werden doorgegeven gingen over het behoud van Zoersel als groene, landelijke gemeente, over een betere en veiligere mobiliteit en over meer inspraakmogelijkheden voor burgers. Daarom zijn dit onze prioriteiten voor de verkiezingen.
Van een gemeente een gemeenschap maken, dat is voor N-VA Zoersel de échte
uitdaging. Het belang van het sociale weefsel in buurten en wijken kan niet onderschat
worden. Ons rijk verenigingsleven getuigt van en maakt mee onze identiteit. Allerlei culturele, jeugd- en sportactiviteiten zorgen voor verbinding. De Bibliotheek in elke deelgemeente is voor ons niet enkel een laagdrempelige cultuurinstelling, maar ook een ontmoetingsplaats voor jong en oud. Het ontwerp voor de nieuwe bib in Sint-Antonius is een vertaling van dit uitgangspunt.
Voor N-VA Zoersel zijn alle deelgemeenten even belangrijk. Samen geven zij vorm aan de eigenheid, het karakter en de charme van onze gemeente. Wij willen een sterk sociaal weefsel waar iedereen – gezinnen, senioren, jongeren, sportievelingen, personen met een beperking … – zich thuis kan voelen. Een hechte gemeenschap draagt ook zorg voor wie het minder gemakkelijk heeft.
Vooral door de verdere verstedelijking dringend een halt toe te roepen.
Ook hier verwijzen we opnieuw naar ons uitgebreid verkiezingsprogramma 'Maak van Zoersel geen stad':
https://zoersel.vlaamsbelang.org/nl/site/programma/verkiezingsprogramma-vlaams-belang-zoersel
Toegevoegd op 31/07/2024
Team Paul
We hebben (nog) geen info ontvangen van deze partij