1. We willen de eigenheid van onze gemeente, bewaren. We zijn geen stad en willen dat ook niet worden. We zijn grote fan van de charme van onze gemeente: onze land- en tuinbouwachtergrond, van Dorpveld en Last Post, de processie, de tentenfuiven tot het nieuwjaarszingen,... . We zijn geen voorstander van een fusie. 2. We zijn een echte onderwijsgemeente: 7 basisscholen, 3 secundaire scholen en een afdeling van hoger onderwijs. We willen hierin blijven investeren! Concreet: verkeerseducatie, informatie over de geschiedenis van onze gemeente (GROM), sportevenementen, kwaliteit van de koten... . Wie in SKW woont (en daarbuiten) kan van begin tot het einde van een schoolloopbaan bij ons terecht. 3. Open ruimte is een belangrijk thema. Hoe behouden we die in onze gemeente? Waar bouwen we wel, waar niet? Hoe voorzien we groene longen zodat iedereen terecht kan in de natuur? Wat met betaalbaar wonen? Concreet: singletoets, alternatief/coöperatief wonen, ...
Wij willen absoluut onze buurten en wijken vergroenen. Meer nabije natuur, dat is goed voor de biodiversiteit, goed voor de planeet, maar vooral ook goed voor jou. We combineren dat aan het veiliger maken van de wegen, zeker voor de wandelaars en fietsers. Of je nu terugkomt van school, van een afspraak met vrienden of van het uitgaan, je moet veilig naar huis geraken met de fiets.
Welzijn en gezondheid zetten we centraal. Dat betekent fysieke gezondheid en mentale gezondheid. En dat betekent zowel inzetten op preventie, als het wegnemen van drempels in de zoektocht naar hulp en zorg.
Kortom, we gaan voor groene, leefbare en gezonde buurten waar de buurtbewoners centraal staan. Waar je je veilig in het verkeer kan begeven, waar er plek is voor ontspanning en ontmoeting, en waar je je goed in je vel voelt.
Mentaal welzijn bij jongeren: Sinds de coronacrisis is het belang van mentaal welzijn bij onze jongeren alleen maar vergroot. De N-VA beseft heel goed dat onze jongeren de toekomst zijn, maar dat er ook heel veel van hen verwacht wordt. Dat kan stress met zich meebrengen. Daarom is het belangrijk dat we ook de komende jaren in ons lokaal sociaal beleid samenwerken met de jeugd- en sportverenigingen en de scholen in onze gemeente om drempels naar hulpverlening te verlagen.
Financiën: Belastingen, inkomsten, uitgaven,... Het klinkt allemaal nogal technisch en niet erg sexy, maar ook voor de toekomstige generaties is dat erg belangrijk. Met de N-VA aan het roer worden er niet zomaar schulden gemaakt die later door onze jongeren zullen moeten terugbetaald worden.
Vereenvoudiging regels: er zijn heel wat subsidies voor onze jeugdverenigingen, maar vaak gaat dit ook gepaard met heel wat papierwerk. Samen met hen willen we bekijken hoe we dat de komende jaren eenvoudiger kunnen maken.
Wij willen een warme en bruisende gemeente zijn waar het goed is om te leven, te werken en ook plezier te maken. Dat doen we in de eerste plaats door te luisteren naar al onze inwoners, ook naar onze jongeren.
We willen hun bemerkingen en suggesties kennen om er daarna ook naar te handelen.
Bovendien willen we een propere gemeente zijn, waar we sluikstorters streng aanpakken. En waar we het landelijke groen dat we hebben, koesteren. We creëren er leuke ontmoetingsplekken waar mensen zich goed voelen en kunnen chillen.
We zijn een scholengemeente, (verkeers)veiligheid staat daarom bovenaan ons prioriteitenlijstje. Slechte fietspaden moeten dringend aangepakt worden, zodat ongevallen kunnen verleden worden.
Bovendien willen we dit doen als zelfstandige gemeente. Met onze kleine 22000 inwoners zijn we groot genoeg om zelfstandig te blijven, zonder een fusie aan te gaan met een andere gemeente of stad.
1. Sint-Katelijne-Waver is voor het Vlaams Belang een landelijke gemeente waar natuur, landbouw, economie en mens hand in hand gaan. Het is dus logisch dat de groene, open ruimte die ons nog rest zoveel mogelijk wordt gespaard zonder aan landbouwgronden te raken. Zodoende is het Vlaams Belang tegen de oprukkende verstedelijking.
2. Het Vlaams Belang zet in op een nultolerantie voor illegale drugs in het verkeer en het uitgaans- en dagelijks leven. Wij doen hiervoor niet alleen een beroep op de lokale politie en gemeentelijke drugpreventiemedewerkers, maar in de eerste plaats op de jongeren zélf, die permanent dienen gesensibiliseerd te worden.
3. Er is een goed middenstandsplan nodig voor O.L.Vr.Waver en Elzestraat waar horeca en handelszaken terug moeten toenemen. In Waver dient na de werken de huidige rijrichting aan de kant van de handelszaken behouden te blijven en het voorziene parkeerbeleid herzien te worden. In Elzestraat dient bovendien een geldautomaat te komen.